Image Alt

Joint EU

  /  Aktuelnosti   /  Održana online obuka „PORODIČNI SMJEŠTAJ – HRANITELJSTVO“

Održana online obuka „PORODIČNI SMJEŠTAJ – HRANITELJSTVO“

U okviru projekta “Jačanje kapaciteta sistema socijalne i dječje zaštite u Crnoj Gori“  održana je online obuka (09.02.-12.02.2021. godine) sprovedena po programu „Program obuke za porodični smještaj-hraniteljstvo“, akreditovanom kod Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu u Crnoj Gori.

Obuka je imala za cilj stručno usavršavanje stručnih radnika u centrima za socijalni rad i stručnih radnika Dječjeg doma ,,Mladost“ Bijela radi održavanja i unapređivanja profesionalnih kompetencija i kvaliteta stručnog rada, za uslugu porodičnog smeštaja-hraniteljstva, i to: standardni smještaj, smještaj uz intenzivnu ili dodatnu podršku, urgentni smještaj i povremeni smještaj.

Obuka je sprovedena od strane Marinka Vujanovića, konsultanta angažovanog na projektu “Jačanje kapaciteta sistema socijalne i dječje zaštite u Crnoj Gori”.

Projekat “Jačanje kapaciteta sistema socijalne i dječje zaštite u Crnoj Gori” se finansira u okviru Programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku i ima za cilj unapređenje administrativnih i profesionalnih kapaciteta sistema socijalne i dječje zaštite na nacionalnom nivou u oblastima donošenja politika i osiguranje kvaliteta i pružanje podrške lokalnim samoupravama, centrima za socijalni rad i lokalnim pružaocima usluga radi unapređenja postojećih i razvoja inovativnih mehanizama za identifikaciju potreba na lokalnom nivou, raspodjele kontinuiranih i dovoljnih sredstava, uzimajući u obzir principe partnerstva i udruživanja, kao i efektivno praćenje usluga i potreba građana i korisnika.

Vrijednost projekta je oko 390.000,00€ i sprovodi ga kompanija Archidata s.r.l iz Italije.