Image Alt

Joint EU

  /  Aktuelnosti   /  Obuka HEC Miločer

Obuka HEC Miločer

U Hotelsko Edukativnom Centru održavaju se stručne obuke za nezaposlena lica koje se izvode u okviru projekta “Znanje i vještine u funkciji veće zapošljivosti u ugostiteljstvu”. Projekat zajednički realizuju HEC kao licencirani organizator obrazovanja odraslih, eminentna kompanija na polju razvoja ljudskih resursa i zapošljavanja HR Partners i Seven Stairs Hospitality Centar iz Podgorice.

Nakon regrutacije i selekcije kandidata, akcionim planom projekta predviđeni su intenzivni programi stručnog osposobljavanja za 50 osoba za zanimanja kuvar, poslastičar, pica majstor, konobar i barmen koji se u trajanju od 2 mjeseca izvode u trening centru u Miločeru. Osim usko specijalizovanih teroijskih i prakticnih obuka za pomenuta ugostiteljska zanimanja, polaznici pohađaju i soft skills radionice kako bi ovladali i tehnikama timskog rada, poslovne komunikacije, rješavanja konfliktnih situacija, usvajanja kvalitetnih radnih navika i sl.

Cilj projekta je da nezaposleni kroz sticanje novih znanja i vještina za zanimanja koja su već identifikovana kao deficitarna, budu konkurentni na tržištu rada i osposobljeni da lakše dođu do dugoročnog zaposlenja. U tu svrhu, nakon stručnih obuka u trening centru, uslijediće i praksa kod poslodavaca koji su već izrazili interesovanje za učešće u projektu, čime će polaznici biti korak bliže do željenog posla koji je za 50% najboljih zagarantovan ovim projektom već od aprila 2021. godine.