Image Alt

Joint EU

  /  Aktuelnosti   /  Održan drugi Info dan za IPA grant šemu vrijednosti od milion eura

Održan drugi Info dan za IPA grant šemu vrijednosti od milion eura

Drugi Info dan povodom Poziva za podnošenje inovativnih projektnih ideja u privrednom, akademskom i civilnom sektoru, održan je danas u Centreville hotelu u Podgorici.

Poziv za podnošenje inovativnih projektnih ideja raspisan je od strane Ministarstva nauke, u saradnji sa Ministarstvom finansija i Delegacijom Evropske unije. Poziv je dio Kolaborativne grant šeme u vrijednosti od milion eura, a novčani iznos opredijeljen za pojedinačne projekte iznosi od 60.000 do 80.000 eura, za period od najmanje 18 i najduže 24 mjeseca za implementaciju projektne ideje.

Dodatna pojašnjenja vezano za konkretni predmetni Poziv i aktivnosti Ministarstva nauke prezentovao je dr Darko Petrušić, generalni direktor Direktorata za naučno-istraživačku djelatnost, dok su detaljna uputstva za proces apliciranja i budžetiranje predstavili predstavnici Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći u Ministarstvu finansija.

Potencijalni aplikanti su izrazili veliko interesovanje za ovaj Poziv, a na brojne nedoumice odgovarali su predstavnici dva ministarstva..

Dr Darko Petrušić objasnio je izuzetnu važnost ovog Poziva za Crnu Goru, jer kroz inovativne projekte sprječavamo odliv znanja iz zemlje i postajemo konkurentniji na globalnom tržištu. “Moramo se okrenuti ka stvaranju visoko-tehnoloških proizvoda i izvoza istih, to treba da bude dugoročan cilj ovih projekata”, istakao je u svojoj prezentaciji.

Podsjećamo da je rok za podnošenje sažetaka projekata 18. mart 2019. godine do 14:30h.

Prezentacije možete preuzeti ovdje:

SOPEES PPP MNE2019_1.0 Centre Ville.pdf
Collaborative grant scheme for innovative project ideas.pdf
Presentation Info-session Collaborative grant scheme for innovative project ideas.pdf