Image Alt

Joint EU

  /  Aktuelnosti   /  NAJAVA: Treći javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje biće objavljen 16. aprila

NAJAVA: Treći javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje biće objavljen 16. aprila

Zavod za zapošljavanje Crne Gore objaviće u petak, 16. aprila 2021. godine, treći Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje nezaposlenim licima sa evidencije ZZZCG.
Bespovratna sredstva se finansiraju iz Projekta “Program grantova za samozapošljavanje” koji je dio 18 miliona vrijednog Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU.
Pravo da se prijave na Poziv ima svako nezaposleno lica koje je na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, najmanje četiri mjeseca u kontinuitetu, na dan objave Poziva, što predstavlja eliminatorni uslov. Nezaposlena lica, nakon toga, ulaze u proces apliciranja koji se na samom startu sastoji od trodnevnih obaveznih info-motivacionih radionica, na kojima će dobiti sve potrebne informacije vezane za Javni poziv i “Program grantova za samozapošljavanje”, kao i uputstva i smjernice za pisanje svojih biznis planova.
Bespovratna sredstva u iznosu od 3 do 7.5 hiljada eura, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biće dodijeljena za otvaranje minimum 400 novih radnih mjesta, odnosno preduzeća. U okviru prvog i drugog Javnog poziva sklopljeno je 308 ugovora sa ZZZCG.
Stoga, pozivaju se svi koji do sada nijesu pokušali da se otisnu u preduzetničke vode i iskoriste ovu priliku i apliciraju za treći Javni poziv grantova za samozapošljavanje.
Podsjećanja radi, ukupna vrijednost projekta “Program grantova za samozapošljavanje” je 3.5 miliona eura, a kofinansiraju ga Evropska unija i Vlada Crne Gore. ZZZCG je odgovoran za njegovu implementaciju u saradnjii sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i Ministarsvom finansija i socijalnog staranja uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori.
Više informacija možete pronaći na sajtu Programa: www.eesp.me