Image Alt

Joint EU

  /  Aktuelnosti   /  Održan četvrti sastanak Upravnog odbora za IPA projekat „Tehnička podrška grant korisnicima u implementaciji projekata”

Održan četvrti sastanak Upravnog odbora za IPA projekat „Tehnička podrška grant korisnicima u implementaciji projekata”

Četvrti sastanak Upravnog odbora IPA projekta „Tehnička podrška grant korisnicima u implementaciji projekata“ održan je danas u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Na sastanku su predstavljene sprovedene projektne aktivnosti za period od 1. avgusta 2020. – 31. januara 2021. godine. Kako je implementacija projekta produžena za četiri mjeseca (do kraja maja 2021. godine) tokom sastanka prezentovan je i prijedlog aktivnosti za preostali period implementacije koji je pripremljen u skladu sa potrebama korisnika.

Pored predstavnika korisničke institucije, kompanije International Consulting Expertise (ICE), Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) i Ministarstva ekonomskog razvoja, sastanak su putem video linka pratili i predstavnici Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije.

Podsjećamo, u cilju podrške grant korisnicima u implementaciji projekata koji se sprovode kroz IPA Kolaborativnu grant šemu za inovativne projektne ideje, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, u saradnji sa EU i ICE, realizuje projekat Tehničke podrške kroz koji je korisnicima obezbijeđena ekspertska podrška u sprovođenju projekata iz pomenute grant šeme. ICE tim eksperata pruža direktnu podršku korisnicima i to putem treninga u dijelu sprovođenja projekata u skladu sa EU procedurama (PRAG), mentoringa kako online tako i na licu mjesta, podrške jedinici za sprovođenje IPA projekata u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, konkretno u praćenju realizacije grant projekata iz Kolaborativne grant šeme za inovativne projektne ideje kao i zajedničkih posjeta grant korisnicima.

Pomenuti IPA projekat se sprovodi kroz Program EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.