Image Alt

Joint EU

  /  Aktuelnosti   /  Odobrena grant šema za inovativne projektne ideje

Odobrena grant šema za inovativne projektne ideje

U okviru IPA II Finansijske perspektive 2014.-2020. – Sektorskog operativnog programa za obrazovanje, zapošljavanje i socijalnu politiku (SOPEES) 2015-2017. – Ministarstvo nauke će sprovoditi Kolaborativnu grant šemu za inovativne projektne ideje.
S tim u vezi, Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći Ministarstva finansija (CFCU) kao ugovorno tijelo, objavilo je Poziv za podnošenje inovativnih projektnih ideja u privrednom, akademskom i civilnom sektoru, koje će se realizovati kroz inovativne projekte sa ciljem doprinosa pametnom i održivom rastu Crne Gore.

Očekivani rezultati implementacije podrazumijevaju:

– Angažovanje mladih istraživača u oblasti inovacija i istraživanja, sa ciljem jačanja naučne zajednice, kao i doprinos razvoju biznis sektora;
– Sprovođenje kreativnih i održivih ideja kroz start-up i spin-off kompanije.

Projektne ideje moraju biti usklađene sa tematskim prioritetima definisanim Strategijom inovativne djelatnosti 2016-2020 i Strategijom naučno-istraživačke djelatnosti 2017-2021: Energija, Poljoprivreda i hrana, Održivi razvoj i turizam, Informaciono-komunikacione tehnologije, Medicina i zdravlje ljudi, Novi materijali, proizvodi i usluge i Nauka, obrazovanje i identitet.

Aplikacioni paket dostupan je na sljedećim web adresama:

• https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi.welcome
http://www.cfcu.gov.me/en/tenders/grants

Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 18. mart 2019. godine do 14,30 sati po lokalnom vremenu.
Povodom objave Poziva, Ministarstvo nauke će zajedno sa Ministarstvom finansija (CFCU) organizovati promotivne događaje, o čemu ćemo blagovremeno informisati na našem sajtu.