Image Alt

Joint EU

  /  Aktuelnosti   /  LOKALNA PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE OSNOVANA U 21 OPŠTINI U CRNOJ GORI

LOKALNA PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE OSNOVANA U 21 OPŠTINI U CRNOJ GORI

Uz podršku projekta  „Dalji razvoj lokalnih inicijativa za zapošljavanje u Crnoj Gori”, koji se sprovodi u okviru Programa Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, do kraja februara 2020. godine osnovana su lokalna partnerstva za zapošljavanje u 21 opštini u Crnoj Gori. Ta lokalna partnerstva, koja su osnovale lokalne samouprave, ukupno uključuju 151 člana, predstavnika ključnih lokalnih institucija, organizacija a i poslodavaca u opštinama.

 

LPZ Žabljak, 4.2.2020. god.

Prvi sastanci tih partnerstava održali su se se u januaru u Kolašinu, Mojkovcu, Bijelom Polju, Beranama, Petnjici, Rožajama, Andrijevici, Gusinju i Plavu, a u februaru 2020. godine i u opštinama Šavnik, Žabljak, Pljevlja, Danilovgrad, Cetinje, Tuzi, Tivat, Kotor, Herceg Novi, Bar, Ulcinj i Podgorica.

 

 

 

 

 

 

LPZ Prijestonice Cetinje, 14. februar 2020.god.

Tokom tih prvih sastanaka, članovi lokalnih partnerstava za zapošljavanje razgovarali su o ulozi lokalnog partnerstva,  dogovorili zadatke i terminski plan za izradu opštinskih strategija zapošljavanja i odgovarajućih akcionih planova.

 

 

 

 

 

 

 

LPZ opštine Bar, 24. februar 2020.god.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LPZ opštine Ulcinj, 25. februar 2020.god.

U martu 2020.godine,  projektni tim organizuje prvi set radionica u svrhu izrade lokalnih strategija za zapošljavanje za svaku od  21 opštine koje sarađujusa projektom.