Image Alt

Joint EU

  /  Aktuelnosti   /  Najava: Konferencija za novinare povodom promocije grant ugovora iz poziva „Kolaborativna grant šema za inovativne projektne ideje“

Najava: Konferencija za novinare povodom promocije grant ugovora iz poziva „Kolaborativna grant šema za inovativne projektne ideje“

Ministarstvo nauke u saradnji sa Delegacijom EU u Podgorici i Ministarstvom finansija, organizuje Konferenciju za novinare povodom početka implementacije grant ugovora iz poziva „Kolaborativna grant šema za inovativne projektne ideje“ koji je realizovan u okviru IPA Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu. Konferencija će se održati u petak 13. marta 2020. godine u EU Info centru u Podgorici sa početkom u 10:00h. Na konferenciji će se obratiti:

• dr Sanja Damjanović, ministarka nauke u Vladi Crne Gore

• Hermann Spitz, Šef sektora za programe i projekte EU, Delegacija EU u Crnoj Gori

• Marija Vukčević, Generalna Direktorica Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU), Ministarstvo finansija.

U okviru Kolaborativne grant šeme za inovativne projektne ideje biće finansirano 13 projekata u ukupnom iznosu od 1.000.000 eura.

Jedan od glavnih ciljeva ove Grant šeme jeste angažovanje mladih istraživača, doktoranada i doktora nauka u akademskom sektoru, privredi kao i u nevladinom sektoru, kako bi se kroz realizaciju inovativnih ideja doprinijelo jačanju sistema istraživanja i inovacija, te podigla konkurentnost nacionalne ekonomije kroz proces komercijalizacije.

Dobitnici grant projekata su sledeće ustanove: