Image Alt

Joint EU

  /  Aktuelnosti   /  Održane informativne sesije povodom pokretanja 2. javnog poziva “Program grantova za samozapošljavanje”

Održane informativne sesije povodom pokretanja 2. javnog poziva “Program grantova za samozapošljavanje”

Drugi javni poziv programa grantova za samozapošljavanje biće objavljen krajem marta, a pravo učešća će imati nezaposlena lica koja su na evidenciji najmanje četiri mjeseca na dan objavljivanja drugog Poziva, i svi koji budu imali dobar biznis plan mogu se nadati bespovratnoj pomoći od 3 do 7.5 hiljada eura.
U cilju pružanja pravovremenih informacija nezaposlenim licima kome je program grantova namjenjen i promocije poziva, održano je niz informativnih sesija u Mojkovcu, Kolašinu, Nikšiću, Baru i Ulcinju na kojima su predstavnici Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Ministarstva rada i socijalnog staranja – Direkcija za programiranje i implementaciju EU fondova pružili sve neophodne informacije o uslovima učešća, potrebnoj dokumentaciji koja se prilaže uz zahtjev za učešće u programu, rokovima, pravima i obavezama korisnika.
   
Program grantova za samozapošljavanje u vrijednosti od 3,5 milona eura dio je 18 miliona vrijednog Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku, koji se finansira iz pretpristupnih fonodva (IPA). Projekat “Program grantova za samozapošljavanje” se realizuje kroz tri godišnja poziva u vrijednosti od 1,1 milion eura po pozivu za minimum 400 korisnika grantova za samozapošljavanje (minimum 140 novih biznisa po pozivu).