Image Alt

Joint EU

  /  Aktuelnosti   /  Obilježen početak projekta „Znanje i vještine u funkciji veće zapošljivosti u ugostiteljstvu“

Obilježen početak projekta „Znanje i vještine u funkciji veće zapošljivosti u ugostiteljstvu“

Dana 27.02.2020 u Hotelu Ramada održan je  kickoff događaj povodom početka realizacije projekta Znanje i vještine u funkciji veće zapošljivosti u ugostiteljstvu, u sklopu Programa za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu vođen pod pokroviteljstvom Evropske Unije i Crne Gore.

Prisustvovali su predstavnici Ministarstva finansija, Ministartsva rada i socijalnog staranja, Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Unije Poslodavaca Crne Gore.

   

Odazvali su se i poslodavci koji su pokazili interes za ovaj projekat: Hotel Maestral, Hotel Hemera, Lanac restorana Astoria, lanac pekara La Parisienne, Montenegro Stars grupacija, Hotel The Chedi Luštica Bay, Hotel Regent Porto Montenegro,  Poslastirne Čarolija, Hotel Residence kao i Voli.

Na događaju su partneri koji realizuju ovaj projekat iznijeli detaljno plan programa. Prisutnima se obratio u ime Hotelsko Edukativnog Centra HEC,  Zlatibor Milić, izvršni direktor, koji je istakao da se HEC već godinama trudi da ukaže da su poslovi u ugostiteljstvu atraktivni i perspektivni upravo na CG tržištu.

 

Nina Maliković, izvršna direktorica Seven Stairs Hospitality Centra je navela da je zadatak SSH centra da obezbijedi procjenu kandidata i soft skills obuke za najtraženije poslovne vještine u ugostitelstvu. To predstavlja dodatak stručnoj, standardnoj obuci koji ne produžava vrijeme trajanja projekta već se dešava paralelno sa stručnom obukom.

Mirjana Maslovar direktorica razvoja kompanije HR Partners, koja je vodeća agencija za zapošljavanje, selekciju i regrutaciju kadrova i koja se bavi procjenom i  razvojem ljudskih resursa u kompanijama, je iskoristila priliku da javno pozove sve zainteresovane poslodavce i kandidate. Isti mogu aplicirati do kraja marta, a sama obuka počinje početkom aprila i trajaće do jula 2020. Sretstvima projekta su pokrivene sve glavne aktivnosti: Program obuke je besplatan za kandidate (uključujući smještaj, ishranu i plaćenu praksu), dok je učešće poslodavaca takođe svedeno na minimalna finansijska ulaganja.

Više informacija: http://hrpartners.me/obuka-za-deficitarna-zanimanja/