Image Alt

Joint EU

  /  Aktuelnosti   /  Predstavljeni rezultati i preporuke Eksterne srednjoročne evaluacije programa usmjerene na rezultate

Predstavljeni rezultati i preporuke Eksterne srednjoročne evaluacije programa usmjerene na rezultate

U četvrtak, 7. aprila 2022. godine u hotelu CUE u Podgorici, u okviru projekta Tehnička pomoć Operativnoj strukturi za SOPEES program organizovan je događaj povodom predstavljanja rezultata sprovedene Eksterne srednjoročne evaluacije programa usmjerena na rezultate.

Cilj srednjoročne evaluacije je bila procjena grant šeme “Aktivnosti osposobljavanja i obrazovanja za deficitarna zanimanja i za povećanje zapošljivosti RE populacije” kako bi se utvrdilo u kojoj mjeri odobreni grantovi do sada ispunjavaju ciljeve kako u pogledu doprinosa grant šeme, ciljevima SOPEES programa, pogledu reformi u srodnim sektorima, kao i razvoja u procesu pristupanja u okviru povezanih pregovaračkih poglavlja.

S tim u vezi, projektni tim je široj grupi korisničkih institucija SOPEES programa predstavio rezultate i preporuke evaluacije date na osnovu odabranih pitanja koja su indentifikovana tokom evaluacije i koja se smatraju važnim s obzirom na tekuće i buduće grant šeme kojim upravljaju tijela SOPEES programa.

Događaj na kojem su predstavljeni pomenuti rezultati organizovao je projektni tim tehničke pomoći u saradnji sa glavnom korisničkom institucijom SOPEES Programa (Ministarstvom ekonomskog razvoja).