Image Alt

Joint EU

  /  Aktuelnosti   /  Održan sastanak Upravnog odbora za “Program grantova za samožapošljavanje”

Održan sastanak Upravnog odbora za “Program grantova za samožapošljavanje”

Dana 4. februara 2021. godine, održan je online sastanak Upravnog odbora projekta “Program grantova za samozapošljavanje”, koji se realizuje u okviru Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Sastanak je bio prilika da se razmotre i predstave rezultati drugog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje koji je pokrenut 12. juna 2020. godine, zatim predlog o produžetku sprovođenja “Programa grantova za samozapošljavanje”, kao i definisanje datuma objave 3. Poziva (Poziv 2021). Dodatno, na sastanku su razmotreni kriterijumi vezani za prihvatljivost podnosilaca predloga projekata.

Sastankom Upravnog odbora predsjedavale su Milena Lipovina Božović, državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja i Svetlana Krgović, pomoćnica direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Pored pomenutih, sastanku su prisustvovali predstavnici Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Ministarstva ekonomskog razvoja, Ministarstva finansija i socijalnog staranja – Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU), Kancelarije za evropske integracije Crne Gore i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Podsjećamo, direktni grant, odnosno „Program grantova za zapošljavanje“ u vrijednosti od 3,5 miliona eura ima za cilj da poveća rasprostranjenost aktivnih politika tržišta rada, posebno onih koje su usmerene na ugrožene kategorije nezaposlenih. Programom je predviđeno da se sredstva i aktivnosti realizuju kroz tri godišnja poziva u vrijednosti od oko 1,1 milion eura po pozivu za minimum 400 korisnika grantova za samozapošljavanje.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu Programa: www.eesp.me