Image Alt

Joint EU

  /  Aktuelnosti   /  Održane obuke u okviru IPA projekta “Tehnička podrška grant korisnicima u implementaciji projekata”

Održane obuke u okviru IPA projekta “Tehnička podrška grant korisnicima u implementaciji projekata”

Ministarstvo nauke i konsultantska firma International Consulting Expertise (ICE) koja sprovodi IPA projekat “Tehniča podrška grant korisnicima u implementaciji projekata”, organizovali su tokom jula mjeseca dvije radionice i to: “Risks, Crisis and Resilience”, 23.07.2020. i “Adaptive leadership” 30.07.2020.
Ministarstvo nauke
Shodno važećim preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) koje su donijete usled pandemije izazvane virusom COVID 19, radionice su održane online (putem platforme Zoom).
Tokom prve radionice učesnici su imali priliku da steknu uvid u način upravljanja projektima u rizičnim vremenima, razviju otpornost kako sopstvenu tako i svog tima u kriznim situacijama kao i da zadrže visok stepen efikasnosti i efektivnosti tokom sličnih situacija. Druga radionica je bila posvećena adaptivnom liderstvu, kako sprovesti u djelo očekivanja donosioca odluka, proširiti strateške pristupe i sprovoditi/upravljati uticajnim promjenama.
Ministarstvo nauke
Obuka predstavlja planirane aktivnosti na pomenutom projektu i ima za cilj da ojača vještine učesnika u ovim oblastima (korisnika projekata iz Kolaborativne grant šeme za inovativne projektne ideje i predstavnika Ministarstva nauke koji su zaduženi za realizaciju aktivnosti iz domena IPA programa).
Ovaj ciklus radionica vodio je tim lider projekta, g-din Boško Nektarijević.

Projekat “Tehnička podrška grant korisnicima u implementaciji projekata” realizuje se kroz IPA Program EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu. Ugovor je počeo sa realizacijom od 31. jula 2019. godine i traje 18 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 116.000,00 EUR.