Image Alt

Joint EU

  /  Aktuelnosti   /  Održan okrugli sto na temu podrška zapošljavanju pripadnika romske i egipćanske populacije

Održan okrugli sto na temu podrška zapošljavanju pripadnika romske i egipćanske populacije

Samostalna savjetnica u Odjeljenju za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova, Ljulje Dušaj, učestvovala je dana 03. juna 2021. godine na okruglom stolu održanog u okviru projekta “REopen Doors“, koji sprovodi Glavni grad Podgorica u saradnji sa Edukativnim centrom „Montenesoft” na temu temu podrška zapošljavanju pripadnika romske i egipćanske populacije.

Na okruglom stolu predstavljen je projekat “REopen doors” koji je u završnoj fazi, ostvareni rezultati kao i promotivni film izrađen u okviru istog. Takođe, predstavljen je i Program EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, odnosno Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Aktivnosti obuke i osposoljavanja za deficitarna zanimanja i povećanje zapošljivosti RE populacije kroz koji je I pomenuti projekat dodijeljen, osvrćući se na prioritete Poziva, vrijednost ugovorenih projekata i dr. Ujedno, razmijenjena su iskustva u razgovoru predstavnika organizacija angažovanih na projektima socijalne inkluzije Roma i Egipćana i ostalih relevantnih institucija u cilju pružanja podrške pružanja podrške RE zajednici u ostvarivanju prava u oblasti zapošljavanja i osposobljavanja
za tržište rada.

     
Ukupna vrijednost projekta “Reopen doors” je 99.704,85 eura, od kojih je 90% (89.734,37 eura) obezbijeđeno iz programa SOPEES, a 10% (9.970,48 eura) je učešće Glavnog grada u troškovima realizacije projektnih aktivnosti.